GOOGLAJ i pretražuj svašta nešta

petak, 7. travnja 2023.

UMJETNA INTELIGENCIJA - REVOLUCIJALNI CHAT GPT KOMPANIJE OPEN AI

 

Chat GPT - Open AI

Putem ovog linka pristupite u interakciju sa Umjetnom inteligencijom - UI 


Chat GPT stvara nove mogućnosti za komunikaciju s umjetnom inteligencijom te otvara vrata u poljima istraživanja, sadržaja, programiranja i drugima. Ovaj univerzalni alat, razvijen od strane kompanije OpenAI, revolucionarno je promijenio svijet umjetne inteligencije zahvaljujući sposobnosti generiranja prirodnog jezika. Chat GPT jedan je od najnaprednijih jezičnih modela dostupnih na tržištu s velikim potencijalom primjene u uslugama za klijente, istraživanjima i stvaranju sadržaja. Međutim, važno je napomenuti da ovaj model nije bez svojih ograničenja te treba biti pažljiv pri ozbiljnim istraživanjima i postavljanju pitanja. S kontinuiranim ažuriranjima, Chat GPT postaje sve bolji i učinkovitiji.

Može li umjetna inteligencija pomoći održivosti i potaknuti cjeloživotno učenje ? U idealnom bi slučaju umjetna inteligencija trebala biti korisna svim ljudima, uključujući i buduće generacije.

ODGOVOR:  Da, umjetna inteligencija može biti izuzetno korisna u održivosti i poticanju cjeloživotnog učenja. Uz pomoć umjetne inteligencije, moguće je analizirati i razumjeti velike količine podataka o okolišu, promjenama klime i drugim relevantnim faktorima. Na taj način, može se razviti inteligentan sustav za praćenje i predviđanje utjecaja ljudskih aktivnosti na okoliš te se na temelju toga može planirati održiviji način života.

Umjetna inteligencija također može biti korisna u poticanju cjeloživotnog učenja. Mnoge platforme za učenje danas koriste umjetnu inteligenciju kako bi personalizirale nastavni plan i prilagodile ga individualnim potrebama i preferencijama korisnika. Također, umjetna inteligencija može pružiti pristup novim znanjima i vještinama putem interaktivnih virtualnih treninga i edukativnih igara.

U idealnom slučaju, umjetna inteligencija bi trebala biti razvijena na način da koristi tehnologiju za poboljšanje ljudskog života i omogućavanje održivosti za buduće generacije.

Koliko je resursa potrebno umjetnoj inteligenciji za neometan rad ?

ODGOVOR: To je odlično pitanje i vrlo važno za razumijevanje ekološke održivosti umjetne inteligencije. Sustavi umjetne inteligencije, osobito oni koji koriste duboko učenje, zahtijevaju ogromne količine računalne snage i memorije kako bi bili učinkoviti. S obzirom na to, to može dovesti do velike potrošnje energije i stvaranja visokog ugljičnog otiska.

Osim toga, stvaranje, održavanje i korištenje fizičke infrastrukture, poput računalnih centara i servera, također može biti vrlo resursno zahtjevno i negativno utjecati na okoliš. Stoga je važno da se sustavi umjetne inteligencije razvijaju na način koji minimalizira njihov utjecaj na okoliš, na primjer, korištenjem energetski učinkovitih računalnih sustava i obnovljivih izvora energije.

Ukratko, umjetna inteligencija može zahtijevati značajne resurse za rad, ali je moguće razviti sustave umjetne inteligencije koji su ekološki prihvatljivi i energetski učinkoviti.


Chat GPT Tutorijali:    Kako koristiti ChatGPT na najbolji način ???
Da biste dobili najbolje odgovore od ChatGPT, važno je naučiti kako koristiti ovaj UI alat na efikasan način. Prvo, postavite situaciju i objasnite kontekst vašeg upita. Također, pokušajte ChatGPT-u pristupiti kao stručnjaku za određenu temu i recite mu da imate problem koji želite riješiti.

Evo primjera naredbe koju možete unijeti u ChatGPT:

Pretvaraj se da si stručnjak za digitalni marketing koji ima dugogodišnje iskustvo u pomaganju ljudima u promoviranju svojih proizvoda i usluga na internetu. Sada se susrećem s problemom pronalaska najboljih marketinških strategija za svoj novi proizvod. Molim te, možeš li mi dati nekoliko savjeta za uspješan digitalni marketing? Također, želim te pitati, razumiješ li što tražim od tebe?

Nakon što ChatGPT odgovori na vaše pitanje, možete nastaviti daljnju komunikaciju s njim kako biste dobili što bolje savjete i rješenja za svoj problem.

Putem ovog linka pristupite u interakciju sa Umjetnom inteligencijom - UI 
Društvo i demokracija

Uvođenje sustava umjetne inteligencije u društvo zahtijeva procjenu šireg društvenog utjecaja, ne samo na pojedinca već i na ustanove, demokraciju i društvo u cjelini. Dizajn, razvoj i implementacija takvog sustava trebaju biti praćeni kontinuiranim kritičkim razmišljanjem stručnjaka i dionika u neovisnom think tanku. Kroz takav proces možemo iskoristiti umjetnu inteligenciju kao alat za propitivanje status quo i kreiranje bolje sadašnjosti i budućnosti za sve, ne samo na poslovnom nego i na osobnom planu. Ovaj trenutak razvoja ljudske civilizacije pruža nam priliku da koristimo tehnologiju kao sredstvo napretka, prosperiteta i uključenosti cijelog društva.

Tako, u idealnom slučaju, umjetna inteligencija bi trebala biti korisna svim ljudima i donositi napredak ne samo u sadašnjosti, već i za buduće generacije. To znači da bi umjetna inteligencija trebala biti razvijana i primijenjena na način koji će poboljšati kvalitetu života ljudi, riješiti njihove probleme i izazove te pridonijeti društvenom i ekonomskom razvoju. Također je važno osigurati da se umjetna inteligencija razvija na održiv način koji neće naštetiti okolišu, društvu ili budućim generacijama. Stoga je važno da se razvoj i primjena umjetne inteligencije pažljivo nadziru i reguliraju kako bi se osiguralo da njezin utjecaj bude pozitivan i dugoročan.

Tehnologija ima veliki potencijal za poboljšanje života ljudi, ali istovremeno postoji i mogućnost da se upotrijebi na način koji nije u skladu s našim vrijednostima i ciljevima. Stoga je važno da razvoj i primjena sustava umjetne inteligencije budu praćeni etičkim načelima i vodeći se principima odgovornosti prema društvu u cjelini. Uvođenje novih tehnologija uvijek je izazov, ali uz pravilan pristup i suradnju između stručnjaka, donositelja odluka i civilnog društva, možemo osigurati da se tehnologija koristi na način koji odgovara našim vrijednostima i ciljevima.

Mi ljudi smo po prirodi lijeni te izreka: “Ako želiš najbrže riješiti neki problem, daj ga najljenijem od nas”, opet rezonira uvjerljivo i u ovom slučaju, ali je upravo zato izazov dati jedan ekstra push i prilikom osmišljavanja, razvoja i uvođenja sustava umjetne inteligencije kroz novo inovativno tehnološko rješenje propitati kakav rezultat dobivamo i korespondira li on s našim razlozima uvođenja tog sustava te naravno vodi li društvu koje želimo. Tehnologija nam upravo to omogućava uz minimalne napore i s nevjerojatno velikim učinkom, ali od nas traži da budemo susretljivi, otvoreni i spremni promijeniti stav i odustati ili uvesti novine u naše ponašanje, kako bismo postigli svoj cilj.

Etičke smjernice za pouzdanu umjetnu inteligenciju

Ludditi su bili radnički pokret koji je djelovao u Engleskoj početkom 19. stoljeća. Članovi pokreta su se zvali ludditi ili luddisti, a borili su se protiv promjena koje je donijela industrijska revolucija. Bili su nezadovoljni uvjetima rada i smatrali su da su njihova radna mjesta ugrožena zbog strojeva koji su zamjenjivali ručni rad. Zbog toga su često prosvjedovali i uništavali strojeve. Naziv pokreta vjerojatno potječe od imena izmišljenog vođe, Neda Ludda. Pokret je djelovao uglavnom u tekstilnoj industriji u Engleskoj i postojao je između 1811. i 1816. godine.Putem ovog linka pristupite u interakciju sa Umjetnom inteligencijom - UI Šta je ChatGPT ?     AI koji nam oduzima radno mesto ili alat koji nas čini više efikasnim ?7 AI Alata Boljih Od CHAT GPT-a

Iako je ChatGPT snažan i koristan alat, postoje i drugi alati koji mogu biti jednako korisni u određenim područjima. Evo sedam primjera:

TensorFlow: TensorFlow je open source platforma za strojno učenje koju je razvio Google. Koristi se za razvoj i obuku umjetnih neuronskih mreža, dubokih modela učenja i drugih vrsta algoritama za analizu podataka.

IBM Watson: IBM Watson je AI sustav koji koristi prirodni jezik i kognitivno računanje za analizu podataka. To omogućuje tvrtkama da stvore personalizirane korisničke interakcije, poboljšaju procese upravljanja i automatiziraju poslovne zadatke.

Amazon SageMaker: Amazon SageMaker je platforma za strojno učenje koja omogućuje tvrtkama da brzo i jednostavno razvijaju, treniraju i implementiraju svoje modele strojnog učenja. Nudi širok spektar alata i usluga, uključujući podršku za TensorFlow i Apache MXNet.

H2O.ai: H2O.ai je open source platforma za strojno učenje koja nudi alate za razvoj i implementaciju različitih modela strojnog učenja. Uključuje automatsko strojno učenje, što omogućuje korisnicima da brzo razviju i testiraju modele bez potrebe za programiranjem.

Keras: Keras je high-level API za razvoj neuronskih mreža u programskom jeziku Python. Nudi jednostavan i intuitivan sučelje koje olakšava razvoj i obuku modela strojnog učenja.

Apache Spark: Apache Spark je distribuirani okvir za obradu podataka koji omogućuje brzu i jednostavnu analizu velikih količina podataka. Uključuje podršku za strojno učenje, što omogućuje korisnicima da razviju i implementiraju različite modele strojnog učenja.

Microsoft Azure: Microsoft Azure je cloud platforma koja nudi širok spektar usluga za razvoj, implementaciju i upravljanje aplikacijama i servisima. Uključuje podršku za strojno učenje i AI, što omogućuje korisnicima da brzo razviju i implementiraju modele strojnog učenja i drugih vrsta AI aplikacija.
 100 tagova za Umjetnu Inteligenciju - UI - AI - KI

 1. AI
 2. Machine Learning
 3. Deep Learning
 4. Neural Networks
 5. Natural Language Processing
 6. Robotics
 7. Computer Vision
 8. Expert Systems
 9. Fuzzy Logic
 10. Genetic Algorithms
 11. Artificial Neural Networks
 12. Knowledge-Based Systems
 13. Bayesian Networks
 14. Swarm Intelligence
 15. Reinforcement Learning
 16. Data Mining
 17. Big Data Analytics
 18. Speech Recognition
 19. Computer Speech
 20. Cognitive Computing
 21. Predictive Analytics
 22. Predictive Modelling
 23. Sentiment Analysis
 24. Image Processing
 25. Internet of Things
 26. Chatbots
 27. Virtual Assistants
 28. Business Intelligence
 29. Machine Translation
 30. Cognitive Robotics
 31. Self-Driving Cars
 32. Expert Systems
 33. Automated Reasoning
 34. Decision Trees
 35. Decision Support Systems
 36. Evolutionary Computation
 37. Convolutional Neural Networks
 38. Deep Belief Networks
 39. Data Science
 40. Data Visualization
 41. Digital Twin
 42. Emotion Recognition
 43. Facial Recognition
 44. Game AI
 45. Humanoid Robots
 46. Image Recognition
 47. Information Retrieval
 48. Intelligent Agents
 49. Intelligent Tutoring Systems
 50. Knowledge Representation and Reasoning
 51. Logic Programming
 52. Machine Perception
 53. Multi-agent Systems
 54. Natural Language Generation
 55. Natural Language Understanding
 56. Neural Computation
 57. Object Recognition
 58. Ontology Engineering
 59. Pattern Recognition
 60. Probabilistic Reasoning
 61. Recommendation Systems
 62. Robotics Automation
 63. Robotics Engineering
 64. Robotics Perception
 65. Robotics Planning
 66. Robotics Sensing
 67. Robotics Systems
 68. Robotics Vision
 69. Rule-based Systems
 70. Self-Organizing Maps
 71. Semantic Web
 72. Simulated Annealing
 73. Speech Synthesis
 74. Statistical Learning
 75. Swarm Robotics
 76. Temporal Reasoning
 77. Text Analytics
 78. Transfer Learning
 79. Uncertainty Reasoning
 80. Virtual Reality
 81. Visual Analytics
 82. Machine Vision
 83. Web Intelligence
 84. Deep Reinforcement Learning
 85. Adversarial Machine Learning
 86. Evolutionary Robotics
 87. Interactive Machine Learning
 88. Meta-learning
 89. Quantum Machine Learning
 90. Robotic Process Automation
 91. Supervised Learning
 92. Unsupervised Learning
 93. Active Learning
 94. Semi-supervised Learning
 95. Explainable AI
 96. Federated Learning
 97. Generative Adversarial Networks
 98. Reinforcement Learning Algorithms
 99. Transfer Learning Algorithms
 100. Zero-shot Learning

Nema komentara:

Objavi komentar

ONLINE PRIJEVOD TEKSTA

ONLINE PRIJEVOD TEKSTA
FREE and EKSPRESS

PREPUSTI SE BOGU

PREPUSTI SE BOGU
Molite i meditirajte

Vječita borba DOBRA i ZLA

Vječita borba DOBRA i ZLA
Razmišljanja malog čovjeka

SEO Report - Juxseo izvještaj svih vaših stranica !

SEO Report - Juxseo izvještaj svih vaših stranica !
Ispitajte kvalitetu svoji web stranica i po izvještaju Juxseo alata poboljšajte perfomanse svojih blogova.

CROINDEX KATALOG

Akademski slikar JOSIP VUKOJEVIĆ

Akademski slikar JOSIP VUKOJEVIĆ
Popularni hrvatski,akademski slikar SLAVONSKIH MOTIVA ! (Academic painter Josip Vukojević from Slobodnica - Near Slavonski Brod)

Amaterski slikar Pero Popić

Amaterski slikar Pero Popić
Ova slika Vas vodi na amatersku galeriju i blog amaterskoga slikara Pere Popić !

DOBROVODSKI IZVORI - Vratiću se tebi,Bosno